• The most sustainable promotional gift

  • Available quickly and customized

  • An eye-catcher for months

Bloeit jouw zakelijk netwerk al? Groei samen met een duurzaam plant cadeau - Blooms out of the Box

Bloeit jouw zakelijk netwerk al? Groei samen met een duurzaam plant cadeau

Lusteloos, minder geïnspireerd en snel afgeleid. Wanneer je op een grijze werkplek werkt en omringt bent door beton dan bevordert dat niet je productiviteit. Voeg je planten toe aan je werkomgeving, dan schiet de productiviteit omhoog. Hoe is dit mogelijk? En hoe speel je hier als bedrijf op in? Door je relatiegeschenk letterlijk groener te maken met planten!

Met een plant-cadeau geef je een stukje natuur

Instinctmatig zegt de kleur groen ons dat het veilig is: het groen van de bomen, het bos, de natuur. Je omringen met planten terwijl je aan het werk bent, kan een hoop goeds doen, vertelt Monique Kemperman. Ze is campagnemanager van kamerplanten bij Mooiwatplantendoen.nl.

“We denken dat omdat we uit de natuur komen, we ons lekkerder en veiliger voelen met planten in de omgeving. Je wordt er rustiger van, je bloeddruk daalt en het stresshormoon cortisol neemt af.” Planten zorgen er dus voor dat je fysiek gezonder bent. “Kijk maar eens naar buiten. Op beton of auto’s kijken of uitzicht op een bos, dat geeft je echt een ander gevoel. Dat kun je op kantoor of thuis ook creëren met planten.” Groen geeft ons rust, maar er zitten nog meer voordelen aan plant relatiegeschenken.

Plant relatiegeschenken verbeteren de luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit is één van de belangrijkste oorzaken van je goed voelen, zowel thuis als op het werk. Het gaat hier niet alleen over de buitenlucht, maar juist over de kwaliteit van de lucht in ruimten waar we veel tijd doorbrengen, zoals op kantoor, in de woonkamer of in de klas.

De luchtkwaliteit in deze ruimten wordt negatief beïnvloed door chemische stoffen die niet alleen worden afgegeven door meubels, kleding, vloerbedekking, muurbedekking, verf, printers etc., maar ook door mensen zelf. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat planten in staat zijn om deze stoffen uit de lucht op te nemen en daardoor de lucht te reinigen.

Is elke plant hiertoe in staat? Nee, niet elke plant kan de schadelijke stoffen opnemen. Elke plant produceert in een bepaalde mate zuurstof, maar niet veel planten hebben deze luchtzuiverende eigenschappen. Daarvoor heb je specifiek luchtzuiverende planten nodig. Een plant relatiegeschenk met dit soort planten kan dan ook een mooi symbool zijn van een gezonde samenwerking richting je relaties.

Een plant-cadeau is een gezond cadeau

Bij Blooms out of the Box gebruiken we planten die luchtzuiverende eigenschappen hebben. Onze planten komen van kwekers die lid zijn van Air so Pure. Leuk weetje; deze Air so Pure planten worden ook wel het groene medicijn genoemd! Dit maakt ze een gezond en duurzaam plant relatiegeschenk.

De luchtzuiverende varens in onze O2 out of the Box hebben de volgende eigenschappen:

  • Ze neutraliseren schadelijke gassen door deze op te nemen en af te breken.
  • Ze verbeteren de luchtvochtigheid door het regulerende verdampproces.
  • Ze maken de lucht vitaler doordat CO2 omgezet wordt in zuurstof.

Een verbeterde luchtkwaliteit heeft veel voordelen. Hierdoor zorgt een plant relatiegeschenk er op kantoor voor dat medewerkers minder snel ziek worden. Ook verbeteren planten de gemoedstoestand en de tevredenheid [LINK naar herschreven blog] van medewerkers. 

Luchtzuiverende planten als relatiegeschenk

Er zitten dus tal van voordelen aan luchtzuiverende planten. Hierdoor zijn ze eigenlijk het perfecte duurzame relatiegeschenk. En onze BloomsBoxen kunnen hier een goede rol in spelen. Een BloomsBox schenken aan je relaties zorgt niet alleen voor een maatschappelijk betrokken en verantwoordelijke (MVO) uitstraling, maar jouw groene verrassing maakt je zakelijke relaties ook gezonder, blijer en creatiever. En hierdoor bevorder je de samenwerking!

Ontdek ons assortiment luchtzuiverende planten. 

 

Back to blog