• The most sustainable promotional gift

  • Available quickly and customized

  • An eye-catcher for months

8x Trends in groene geschenken voor kerst 2023 - Blooms out of the Box

8x Trends in groene geschenken voor kerst 2023

Nog een paar weken en dan zitten we op de helft van het jaar 2023. Dat betekent dat de tijd aanbreekt waarin veel bedrijven na gaan denken over hun relatiegeschenken voor kerst, voor zowel hun werknemers als zakelijke relaties. Met een kerst-relatiegeschenk toon je jouw waardering voor je collega’s en klanten en versterk je je relatie. Daarnaast biedt het de gelegenheid om jouw merk nog eens extra onder de aandacht te brengen. Ben jij op zoek naar een relatiegeschenk voor kerst 2023? Je leest hier wat de trends zijn!  

Trend 1: Groen en maatschappelijk verantwoord

Consumenten zijn steeds bewuster van de impact van hun handelen op het milieu en het klimaat. Dat maakt dat duurzaamheid ook steeds belangrijker wordt bij het geven van relatiegeschenken. Bij een duurzaam relatiegeschenk kun je denken aan cadeaus die bijvoorbeeld gemaakt zijn van gerecyclede materialen, die biologisch afbreekbaar zijn of een lage milieu-impact hebben. Voorbeelden hiervan zijn herbruikbare waterflessen,  milieuvriendelijke notitieboeken en de verpakkingsvrije BloomsBox met luchtzuiverende planten.

Trend 2: Lokaal en ambachtelijk

Lokaal inkopen is al jarenlang een trend, maar heeft sinds de oorlog in Oekraïne in 2022 een vlucht naar voren genomen. Daarnaast wordt het verhaal achter de onderneming steeds belangrijker. En dat begrijpen wij heel goed: wat is er nu leuker dan een cadeau uit je eigen stad of regio te geven, waarbij het verhaal achter de onderneming (link naar ‘over ons’) ook nog eens leuk is om te vertellen? Dit geeft niet alleen een persoonlijk tintje aan je cadeau, maar laat ook zien dat je lokale bedrijven steunt!

Trend 3: Technologische gadgets

Technologie is een essentieel onderdeel van ons leven geworden, en tech-gadgets zijn al jaren populaire kerst relatiegeschenken. Denk bijvoorbeeld aan draagbare powerbanks of Bluetooth hoofdtelefoons. We verwachten dat deze trend dit jaar aanhoudt, hoewel de markt wel zal gaan eisen dat deze trend op duurzame wijze ingevuld kan worden.

Trend 4: Wellness

In een tijd waarin we het dag in dag uit razend druk hebben, is het belangrijk om voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid te blijven zorgen. Met een relatiegeschenk dat hierop inspeelt laat je zien dat je het beste voor hebt met je medewerkers en relaties. Voorbeelden van wellness-cadeaus zijn Rituals-pakketten en hamamdoeken.  

Trend 5: Personalisatie

Met een gepersonaliseerd relatiegeschenk voelt jouw klant of medewerker zich écht gewaardeerd. Het toevoegen van een persoonlijke touch, zoals een persoonlijke boodschap gegraveerd in het product, zorgt ervoor dat de ontvanger het cadeau meer waardeert en daardoor langer houdt. Dit versterkt de relatie op de lange termijn.

Trend 6 en 7: Ervaringen & samen beleven

‘Ontspullen’ is de trend die hieraan ten grondslag ligt. We hebben alles al, en nog meer consumeren draagt niet bij aan ons geluk en ook niet aan het welzijn van de planeet. Daarom is het geven van ‘ervaringen’ al enige jaren trending. We verwachten dat dit een blijvende trend zal zijn. Denk hierbij aan cadeaubonnen die je in kunt inruilen voor een dagje dierentuin, een restaurantbezoek of een wijnproeverij.

In het verlengde van bovenstaande trend ligt ‘samen beleven’. Aan het eind van de Corona-pandemie is dit erg populair geworden, simpelweg omdat het voor het eerst in drie jaar tijd weer kón. Het gaat over activiteiten die je samen met je collega’s kunt doen. Denk hierbij aan teambuilding-activiteiten of bijvoorbeeld een winterbarbeque met het hele bedrijf. We verwachten dat dat deze trend ook in 2023 nog aanhoudt.  

Trend 8: Liefdadigheid & social return

De laatste trend is een relatief nieuwe trend, die we eigenlijk pas sinds vorig jaar zien opkomen. Teruggeven aan de gemeenschap wordt steeds belangrijker voor bedrijven, en we zien dit terug in de geschenken die aan relaties worden gegeven. Bedrijven zijn op zoek naar geschenken die een goed gevoel geven, en vullen dat in door bijvoorbeeld een goed doel te steunen, of door een geschenk te geven dat is gemaakt door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

Dit zijn de grote trends die we zien in relatiegeschenken voor kerst. Door op deze trends in te haken, kun je als bedrijf aan je medewerkers en klanten laten zien wat je belangrijk vindt en welke boodschap je uit wilt dragen. Denk je na het lezen van dit blog: Ja! Ik wil dit jaar een duurzaam en gepersonaliseerd cadeau geven met een goed verhaal, dat ook nog eens op sociale wijze is gemaakt’, dan ben je bij Blooms out of the Box aan het juiste adres. Wil je meer weten over ons unieke relatiegeschenk, of onze kerst-relatiegeschenken bekijken? Neem gerust een kijkje op onze site, of neem contact met ons op voor meer informatie!

Back to blog